Om os

Nykøbing Sjælland Petanque Klub er en lille hyggelig sportklub med godt 40 medlemmer – 22 mænd og 20 kvinder med en gennemsnitsalderen på ca. 75 år.  Vi morer os 3 gange om ugen  med at spille petanque på Kongeengen i Nykøbing.

Klubben har eget opvarmet klubhus med tekøkken og toilet.  Der er en stor delvist overdækket terrasse foran klubhuset.  Så her er muligheder for at slappe af og nyde en kop kaffe efter et par gode spil.

Vores dejlige klubhus med terrasse og halvtage
Efter spillet slappes der af med en kop kaffe på terrassen

Klubben har et idrætsmæssigt og et socialt formål, der begge er ligestillede.

Det idrætsmæssige formål er at dyrke og udbrede kendskabet til kuglespillet Petanque. 

Det sociale formål er via spillets elementer – spænding, begejstring, præcision, samvær, motion og frisk luft – at skabe et godt klubliv, hvor alle medlemmer, uanset niveau, har lyst til at deltage i spillet og bidrage aktivt til fællesskabet i klubben.

Og så skal der spilles petanque
Også om vinteren

Traditioner

Som i enhver anden klub har vi en hel række traditioner, hvor vi, året igennem på forskellig vis, laver sociale arrangementer i forbindelse med spillet.

Hver den første søndag i måneden spiser vi sammen efter formiddagsspillet.

I maj laves der biksemad med spejlæg til hele klubben

Til Skt. Hans griller vi sammen efter eftermiddagsspillet.

Billede er på vej

I august tager vi på skovtur til Sandskredet, hvor vi spiller naturpetanque og spiser vores medbragte mad.

Efter et par spil naturpetanque over stok og sten, skal der pustes ud

I sensommeren laves der æggekage med stegt flæske til hele klubber.

Så laves der stægt flæsk

I begyndelsen af december spiller vi julepetanque og slutter af med æbleskiver og gløg

I december er det rart at komme indenfor i varmen

I slutningen af december spiller vi nytårspetanque, hvorefter vi ønsker hinanden godt nytår med boblevand og kransekage.

Billede er på vej

Såfremt man har fået lyst til at prøve at spille petanque og deltage i det sociale smavær så kom ned i vores klub på en almindelig spilledag se menupunktet SPILLETIDER. Vi har mange lånekugler og kan sætte dig ind i spillet på få minuter. Så kom, vær med og oplev fascinationen ved dette simple, men alligevel udfordrende spil. Får man smag for det, men stadig er lidt usikker på, om det nu også lige er noget, kan vi tilbyde et gratis gavekort til 3 spilledage.

Et almindeligt medlemsskab koster 350 kr/år og giver adgang til 3 ugentlige spilledage hele året rundt

Petanque sporten udmærker sig i øvrigt ved, at kvinder og mænd spiller på lige fod, idet det er evnen til at fokusere og koncentrere sig om udkastet, og ikke den fysiske styrke og hurtighed, der er afgørende.  I modsætning til mange andre sportsgrene kræver petanue ikke brug af dyrt sportstøj eller andet udstyr.  Petanue spilles i ganske almindeligt hverdagstøj.  Så der er ingen undskyldning for ikke at prøve.

CVR-nr. 32738605